پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی کامل گیاه گشنیز در 28 اسلاید
گشنیز نوعی سبزی با نام علمی Coriandrum sativum است. این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است و ارتفاع آن تا نیم متر هم میرسد. اغلب گشنیز تولیدی ایران که حدوداً ۶۵ درصد کل کشور میباشد در شهرستان نهاوند استان همدان و بقیه در شهرستانهایی نظیر اقلید و… برداشت میشود. برگ و ساقه در ایران از برگ و ساقه گشنیز به عنوان سبزیجات خوردنی استفاده میشود. دانه در هند از تخم گشنیز به عنوان یکی از ادویهجات مهم استفاده میگردد.تخم گشنیز، ادویهای است که عطر قوی دارد و از آن در آشپزی ایرانی استفاده میشود. در طب سنتی هم از آن استفاده میکنند. در ایران از تخم گشنیز برای تصفیه خون و استفاده در شیرینیجات خانگی بهره میبرند. ریشه ریشه گشنیز در آشپزی، بهویژه آشپزی تایلند مورد استفاده قرار میگیرد. کاربردهای دارویی این گیاه در کاهش اضطراب و بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد. اثر ادرارآوری این گیاه …