کتاب اثرات زیست محیطی تولید شکر،کشت و فراوری نیشکر وچغندر قند
اصطالح »تولید شکر« به فعالیت های ترکیبی صنعت قند شامل کشت گیاهان قندی )نیشکر و چغندر( و فراوری مواد خام حاصل از این م حصوالت اشاره دارد. فراوری ثانو یه و استفاده از ضایعات فراوری اولیه که بهعنوان محصوالت جانبی نیز در نظر گرفته شده است با اثرات زیستمحیطی بر سالمت انسان نیز تاثیر دارد که هیچ ارتباطی با مصرف شکر ندارد. خاطرنشان م یشود که الگوهای تجارت دخیل بر عوامل تولید شکر قطعا یشت افراد مرتبط با صنعت قند نیز موثر ً بر زیستمحیطی هم تأثیر م یگذارند و بر معاست. بااینحال، مسائل تجارت و مع یشت به طور مفصل در ا ین بررسی پوشش داده نشده و مقصود اصلی مقایسه سیستمهای نیشکر و چغندر نیست، اگرچه گاهی اوقات مقایسهها برای مقاصد زم ینهای انجام م یگردد.قبالً UNEP( 1982 )خالصه شده اثرات زیستمحیطی فراوری محصوالت قند توسطاست و متون علمی دیگری هم در مورد جنبههای تولید قند اغلب شامل برخی از مسائل زیستمحیطی م یشود که به طور اساسی میتوان تأثیرات بر کیفیت آب، اکوسیستمهای آبی، تنوعزیستی، خاک و اتمسفر اشاره کرد. همچنین اثرات محصوالت جانبی حاصل از صنعت قند بر محیطزیست نباید نادیده گرفته شود. بااینحال، …