امنیت زنجیره غذایی (جلوگیری از بیوتروریسم غذایی)
بررسی موارد ایمنی و امنیت مواد غذایی در مواجهه با بیدقتی و یا کم آگاهی در برابر حمالت تروریستی، از انتظارات جامعه بوده و ممکن است طی توزیع، فراوری و مصرف اتفاق بیفتد. این بررسی شامل تعیین نقاط ضعف، اقدامات حفاظتی و واکنش برای کاهش احتمال خطر و عواقب چنین تهدیدات برای سیستمهای غذایی است. بعد از حمالت وحشتناک 11 سپتامبر 2001 در ایاالت متحده، ماهیت تهدید تروریستی نامشخصتر و پراکندهتر به نظر میرسد. بنابراین، تهدید تروریستی علیه سیستمهای غذایی از برداشت، تولید، فراوری، توزیع، رستورانها و خردهفروشی است. در نتیجه میتواند بسیار متنوع و غیرقابلپیشبینی باشد و شامل عوامل شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و سایر انواع مختلف باشد. در این بررسی “رویکرد مدیریت خطرپذیر” بر اساس اصول مدیریت، خطرپذیری را نمیتوان به طور کلی حذف کرد، اما افزایش حفاظت در برابر تهدیدات شناختهشده میتواند خطرپذیری را کاهش دهد. جهت بررسی دقیقتر ابعاد مختلف تروریسم غذایی، از اکتبر 2003 تا سپتامبر 2008 )طی دوره 5 ساله(، نه جلسه تحت نظارت ناتو برگزار شد؛ هشت جلسه برای مطالعات مقدماتی و یک جلسه برای کمیته راهبری )بروکسل، می 2008( بو …