حساسیت ارقام انار نسبت به کوفتگی در مراحل پس از برداشت- 10 صفحه PDF
چکیدهکوفتگی عامل بزرگی در کاهش کیفیت میوه تازه است که میتواند بهسبب انواع بارهاي استاتیکی و دینامیکیوارده به میوه در مقابل اشیا دیگر در طول جابهجایی، درجهبندي، بستهبندي و حمل و نقل صورت گیرد. هدفاصلی در این تحقیق بدست آوردن قابلیت کوفتگی بود که میتواند براي بهبود ساخت تجهیزات برداشت،درجهبندي و بستهبندي به کار برده شود. نتایج تفاوت آشکاري را براي کوفتگی بین رقمهاي مختلف انار وجنس صفحات ضربهگیر نشان داد. انار رقم ملس ساوه کمترین مقدار حجم کوفتگی و انار رقم شیشه کپفردوس بیشترین مقدار را در صفحات ضربهگیر مشابه به خود اختصاص دادند. همچنین سطح ضربه گیر کارتنکمترین و سطح ضربه گیر لاستیک روي فولاد بیشترین مقدار کوفتگی را در ارتفاعات و رقمهاي یکسان درسطح معنی داري احتمال خطاي 0/05 ایجاد کردند. نشان داده شد که آستانه دینامیکی براي کوفتگی ناشی ازضربه در کنترل صحیح رقم هاي میوه و بالشتکهاي بستهبندي مناسب براي انار میباشد.واژه هاي کلیدي: انار، بسته بندي، ضربه ناشی از سقوط، کوفتگی …